Maoneng na-ezube ibuga ọrụ nchekwa batrị 400MW/1600MWh na NSW

Onye nrụpụta ume ọhụrụ Maoneng atụpụtala ọdụ ike na steeti Australia nke New South Wales (NSW) nke ga-agụnye ugbo anyanwụ 550MW na sistemụ nchekwa batrị 400MW/1,600MWh.
Ụlọ ọrụ ahụ na-ezube itinye akwụkwọ maka Merriwa Energy Center na NSW Department of Planning, Industry and Environment.Ụlọ ọrụ ahụ kwuru na ọ na-atụ anya na a ga-arụcha ọrụ a na 2025 na ọ ga-anọchi anya ọkụ ọkụ Liddell 550MW na-arụ ọrụ dị nso.
Ugbo anyanwụ a na-atụ aro ga-ekpuchi hectare 780 ma tinye ntinye nke igwe fotovoltaic nde 1.3 na sistemụ nchekwa batrị 400MW/1,600MWh.Ọrụ a ga-ewe ọnwa 18 iji wuchaa, na usoro nchekwa batrị etinyere ga-ebu ibu karịa 300MW / 450MWh Victorian Big Battery system nchekwa nchekwa batrị, sistemụ nchekwa batrị kacha dị na Australia, nke ga-abịa na ntanetị na Disemba 2021. ugboro anọ.

105716
Ọrụ Maoneng ga-achọ ka e wuo ọdụ ụgbọ mmiri ọhụrụ ejikọrọ ozugbo na Azụmaahịa Eletrịkị Mba Ọstrelia (NEM) site na eriri nnyefe 500kV dị nso na TransGrid.Ụlọ ọrụ ahụ kwuru na ọrụ a, nke dị nso n'obodo Meriva dị na NSW Hunter Region, ka e mere iji gboo ike ike mpaghara na mkpa nkwụsi ike nke ahịa ọkụ eletrik nke mba Australia (NEM).
Maoneng kwuru na webụsaịtị ya na ọrụ a emechaala nyocha na nhazi usoro wee banye n'usoro nhọpụta ihe owuwu, na-achọ ndị ọrụ ngo ga-arụ ọrụ ahụ.
Morris Zhou, onye nchoputa na onye isi oche nke Maoneng, kwuru, sị: "Ka NSW na-aghọwanye ike ịnweta ike dị ọcha, ọrụ a ga-akwado atụmatụ nnukwu anyanwụ na batrị nke Gọọmenti NSW. Anyị họọrọ saịtị a ụma n'ihi njikọ ya na ya. grid dị ugbu a, na-eji akụrụngwa na-arụ ọrụ mpaghara na-arụ ọrụ nke ọma. "
Ụlọ ọrụ ahụ nwetakwara nkwenye n'oge na-adịbeghị anya iji mepụta usoro nchekwa ike batrị 240MW/480MWh na Victoria.
Ugbu a Australia nwere ihe dịka 600MW nkebatrịusoro nchekwa, kwuru Ben Cerini, onye nyocha na njikwa ndụmọdụ ahịa ahịa Cornwall Insight Australia.Ụlọ ọrụ nyocha ọzọ, Sunwiz, kwuru na "Akụkọ Ahịa Batrị 2022" ya na azụmahịa Australia na ụlọ ọrụ mmepụta ihe (CYI) na sistemụ nchekwa batrị jikọtara grid na-arụ ọrụ nwere ikike nchekwa nke ihe karịrị 1GWh.


Oge nzipu: Jun-22-2022